Estimación de una declinatoria de jurisdicción en un proceso de divorcio, por corresponder la competencia a los Tribunales de Andorra (AAP Lleida 13 junio 2019)

El Blog de José Carlos Fernández Rozas

p._21_dalt_suxette_boringer_tremetinaire_agencies

El Auto de la Audiencia Provincial de Lleida, Sección Segundo, de 13 de junio de 2019 declara que: «Per poder determinar la jurisdicció competent cal identificar correctament la normativa aplicable. En primer lloc, no es comparteix que no sigui aplicable el Reglament (CE) nº 2201/2003 del Consell, de 27 de novembre de 2003, relatiu a la competència, el reconeixement i l’execució de resolucions judicials en matèria matrimonial i de responsabilitat parental, que deroga el Reglamento (CE) núm. 1347/2000, i que es conegut com a Reglament Brussel les II bis. Així ho considera la resolució apel lada pel fet que el demandat sigui nacional d’un país tercer, el Principat d’Andorra, on a més, hi resideix junt amb els fills del matrimoni, els quals també tenen la nacionalitat andorrana. El Reglament 2201/2003 té un àmbit d’aplicació universal, amb independència que els cònjuges siguin nacionals d’estats membres de la Unió Europea i de…

Ver la entrada original 547 palabras más

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s